top of page

Vickie

Voľnočasová víla a princezná

POZITÍVNE MYŠLIENKY POČAS KORONAVÍRUSU

Koronavírus viacerých zahnal do bytov a domov. Stráviť 14 alebo viac dní medzi štyrmi stenami je ako domáce vezenie za mlada. Napriek množstvu nepríjemností, ktoré nám toto ochorenie prinesie si môžeme nájsť aj zopár svetlých stránok.

Väčšina z nás teraz nemá možnosť chodiť do práce a preto sme na nútenej dovolenke, doma. Toto obdobie môžete využiť a čas, ktorý vám bol takto poskytnutý, venovať sebe a svojej rodine. Môžete spomaliť. Konečne máte možnosť vyskúšať tie ranné rituály, ktoré sledujete na internete, meditovať, uvariť jedlo, ktoré vyžaduje hodiny času, prečítať si dobrú knihu, ale pozitívne môže byť aj to, že si ráno môžete trochu pospať. Nemusíte odkladať jarné upratovanie, ani úpravy v záhrade.

Jednoducho máte čas.

Môžete popremýšľať o živote o svojich plánoch, rozdeliť si v hlave čo je dôležité a čo nie. Upratovanie prospeje nie len vášmu obydliu, ale i vašim myšlienkam. Možno konečne prídete na to, čo by ste chceli v živote robiť, kam smeruje vaša kariéra, vzťahy a spraviť TEN správny krok.

Následky koronavírusu majú nečakane dobrý dopad aj na planétu. Jazdíme menej, lietame menej, znížila sa výroba a tým aj znečisťovanie ovzdušia. Koronavírus spôsobil rapídne zníženie emisií, Matka príroda sa pomaly zotavuje. Uvedomujem si, že zastavenie výroby prinieslo nepríjemnosti a finančné ťažkosti, ja sama nemôžem momentálne pracovať, ale príroda tiež potrebovala dovolenku, a to veľmi zaslúženú.

I keď nemôžeme chodiť do práce a teda nezarábame, stále istým spôsobom šetríme. Nechodíme do podnikov, reštaurácií, ku kaderníčke, na kozmetiku, nenakupujeme v butikoch, nestretávame sa s priateľmi, nepoužívame auto. Všetky tieto činnosti sú príjemné, ale taktiež stoja peniaze. Skúste si zrátať koľko ste za tieto dni ušetrili, možno sa pozitívne prekvapíte.

Držím vám palce v tomto chaotickom období, som si istá, že sa onedlho vrátime do pôvodných koľají. Užite si voľný čas a dávajte na seba pozor.

S pozdravom Vickie


bottom of page