top of page

Vickie

Voľnočasová víla a princezná

AKO SI UDRŽAŤ DOBRÚ NÁLADU PRED A POČAS SVIATKOV


Sviatky dokážu byť veľmi náročné, po prvé psychicky, po druhé finančne a preto je dôležité, aby sme sa na ne pripravili v čas a nestratili hlavu.

1. Zapisujte si počas roku do poznámok na mobile potenciálne darčeky

Najnáročnejšia nie je kúpa darčekov, ale prísť na to, čo ten druhý naozaj potrebuje. Ja si preto schovávam v mobile poznámky, ktoré mi môžu pomôcť pri nákupoch. Každý raz za čas vysloví nejakú svoju túžbu alebo povie "to by sa mi páčilo". Ak máte skvelú pamäť, stačí iba počúvať, ale ak ste ako ja, tak si to rýchlo zapíšte. Ak nie tento rok, budúci budete mať iste o niečo jednoduchší. Takýto zoznam si môžete napísať aj sebe a keď sa bude rodina pýtať, čo by ste si priali, poviete im niečo zo svojho zoznamu prianí.

2. Začnite skôr

Po obchodoch chodíme celý rok. Vidíte niečo, čo by bolo skvelým vianočným darčekom? No a čo, že je začiatok októbra. Kúpte to teraz a odložte si to. Ja si takto zbieram darčeky kedykoľvek. Kým prídu sviatky možno už budete mať darček pre každého a nebudete musieť ani stresovať, ani míňať veľké množstvo peňazí naraz.

3. Nakupujte on-line

Nie každý preferuje nákupné centrá a tlačenice počas vianočnej nákupnej horúčky. On-line nájdete naozaj všetko. Dávajte však pozor, aby weby boli overené a neoklamali vás. Nakupujte radšej zo slovenských eshopov. Tak máte istotu, že viete produkty v prípade potreby reklamovať alebo tovar vrátiť.

4. Nastavte si maximálny budget na darčeky

Nakupovanie pre rodinu a priateľov je často náročná i preto, lebo sa pri výbere nepozeráme na cenovky. Sú to predsa naši blízky a nebudeme žgrľavý... To je naozaj pravda, ale je dôležité, aby sme sa neprepadli na druhú stranu koňa. Treba mať nejaký limit, kde naše nákupy darčekov skončia. V žiadnom prípade si neberte pôžičky na darčeky! Darčeky nemusia stáť majland na to, aby potešili.

5. Oddychujte

Nechajte si čas aj pre seba. Trochu si zacvičte, skúste jogu alebo meditáciu. Na youtube je nekonečno videí a návodov. Upokojte sa prestaňte stresovať. Sviatky majú byť o láske, rodine a pokoji, nie o peniazoch a psychickom zrútení. Uvarte si čaj, počúvajte dobrú hudbu. Pozrite si dobrý film. Napečte vianočné pečivo. Jednoducho si užívajte sviatočnú atmosféru.

Môj youtube: https://www.youtube.com/vickievideo

Lookbook profil: http://lookbook.nu/vickievideo

Instagram: @vickievideo

Facebook: @vickievideo

Twitter: @vickievideo

Príspevok nie je sponzorovaný.


bottom of page