top of page

Vickie

Voľnočasová víla a princezná

10 VECÍ, KTORÉ NEPOTREBUJETE VO SVOJOM ŠATNÍKU


Keď ste sa preklikli na tento článok, predpokladám, že váš šatník je momentálne preplnený a čaká na vzkriesenie. Dobre poznám tento pocit. Prednedávnom som i ja mala plnú skriňu kadejakých kusov oblečenia, ktoré som pomaly ani nevedela, že mám. Moja skriňa vyzerala chaoticky, nikdy som v nej nevedela nájsť čo by som si mohla obliecť a väčšiou tam panoval neporiadok.

Takže si poďme vymenovať 10 vecí, ktoré rozhodne nemajú čo hľadať v skrini trendy ženy.

1. Nevyužitá spodná bielizeň

Možno si teraz poviete: Vickie? Spodná bielizeň? Ale je to tak. Väčšina z nás si spodnú bielizeň skoro nikdy nekontroluje a na staré kusy sa pozabudne. Ležia teda chúďatká dakde na spodku zásuvky a nikdy nevidia svetlo sveta. To sú väčšinou podprsenky, ktoré sú už malé alebo naopak veľké, tlačia alebo podobne a namiesto toho, aby sme sa ich zbavili si v pohode vegetujú a zaberajú zbytočne miesto. Rovnako nohavičky, ktoré sme si kúpili, lebo boli možno pekné, no nakoniec sme zistili, že sú nepríjemné na nosenie, spolu s deravými ponožkami a roztrhnutými silonkami. Pápá




2. Príliš veľa domácich kúskov


Myslím tým staré tričká, vyšúchané tepláky a mikiny, z ktorých už chýba skoro každá trblietka a namiesto nich sú tam len čierne bodky. Tých fashion vychytávok, ktoré nosíme už len doma a maximálne na záhradu. Skúsme túto skupinu zredukovať na max 2-3 kusy.



3. Divné darčeky


Iste ste už aj vy dostali ''trendový'' kúsok od nejakého príbuzného a nevedeli ste s ním čo ďalej. No teraz už viete...povedzte im dovidenia. Ak ste si istý, že si neónovo ružové tričko

s nevylúštiteľným nápisom nikdy neoblečiete, nemá význam ho skladovať. Ak sa chcete takýmto ''užitočným'' darčekom vyhýbať a nechcete, aby vaši blízki zbytočne míňali peniaze

na veci, ktoré nikdy nevyužijete, choďte s nimi nakupovať.



4. Veci kategórie Jéj?!


Toto je vtipná kategória a vzniká tak, že sa na dané kusy odevu jednoducho zabudne. Následne po uplynutí jedného roku, keď hľadáte dačo úplne iné, nájdete tento ''poklad'' a vytiahnete ho

s poznámkou... Jéj?!. Zaspomínate si a zas naň zabudnete. Nenechajte sa obalamutiť frázou: Však sa mi to ešte zíde. Ak máte oblečenie, na ktoré ste už aj pozabudli, asi nepatria medzi vaše najobľúbenejšie a teda ich ani nebudete nosiť. Preto veci z kategórie Jéj putujú rovno

do zbernej nádoby pre oblečenie.





5. Veci s citovou hodnotou


Jedná sa o slávnostné odevy napríklad zo stužkovej, svadby alebo inej špeciálnej udalosti. Tieto kúsky samozrejme neradím vyhadzovať, ale skôr ich uchovať niekde inde ako v šatníku.

Na mnoho miestach online sa dajú objednať vrecia, z ktorých pomocou vysávača môžete vysať vzduch a tak zachovať tieto sentimentálne ''drobnosti'' na nejakom bezpečnejšom mieste pre ne samotné. Svadobné šaty, ktoré možno raz chcete darovať svojej dcére, nebudú pekné s vrstvou prachu a kadečoho iného po dlhých rokoch hompálania sa v šatníku medzi bežným oblečením. Doprajte im súkromie.

6. Veci, ktoré vám ubližujú


Nadarmo sú to najkrajšie lodičky, aké ste kedy videli, keď v nich nevydržíte ani štvrť minúty na nohách. Rovnako ako rifle, v ktorých neviete ani dýchať a viete, že sa to nezmení. Sveter, ktorý tak strašne skrabe, že si po ňom chcete vyzliecť aj kožu. Toto sú nakúpné omyly, ktorých ste sa dopustili a treba sa ich vzdať.

7. Bižutéria a doplnky

Podľa mňa ak sa popozeráte, iste nájdete zopár náušníc, náramkov a kadečoho, čo sa k vašej osobnosti a šatníku už nehodí. Ak vám neplatia nájomné, je zbytočné ich naďalej ubytovávať. Keď sú vo veľmi dobrom stave, skúste ich napríklad ponúknuť na internete. Možno nájdu nový domov a vy získate zopár drobných.


8. Veci po ex

Ja konkrétne nemám nič po svojich ex, pretože (odklopkávam) žiadneho som nemala, ale to neznamená, že nie ste ako moja kamarátka, ktorá napriek tomu, že tvrdí, že chalana už nikdy

v živote nechce vidieť, stále má v skrini, tu a tam, jeho tričko či spodky. V tom prípade ich treba buď slušne vrátiť majiteľovi alebo sa ich menej slušne nadobro zbaviť.

9. Poškodené veci

Ako som už spomínala, rozthané ponožky a podobné veci nemajú čo hľadať v nikoho šatníku. Teraz by som však chcela pripomenúť veci, ktoré ležia v skrini a čakajú, že ich raz niekto opraví alebo upraví. Ak tam už ležia nejakú tú dobu a stále sú v rovnakom stave, tak je načase sa rozhodnúť, či ich upravíte hneď alebo sa ich zbavíte.

10. Dvojníci

Narážam tým na 5 rovnakých čiernych legín či 8 bielych tričiek, ktoré sa odlišujú len minimálne. Nekupujte a neskladujte si zbytočne duplikáty. Ak samozrejme potrebujete rovnakú vec z nejakého pádneho dôvodu, napríklad je to potrebné pre vašu prácu alebo ste animovaná postavička, tak je to v poriadku, ale v inakšom prípade ste iba škrečok a je načase sa zbaviť zbytočných zásob.

+1 Veci, čo nie sú odev a obuv

Stan, vedro od farby a ďalšie podobné záležitosti by nemali brať miesto v šatníku. Na tieto predmety by ste si mali nájsť miesto niekde inde.

Ako sa rozhodovať?

Pri oblečení môžeme napríklad spraviť tri kôpky. Jedna, ktorú si určite chcete nechať, jedna

s názvom možno alebo na darovanie a posledná je pre to, čo ide definitívne preč. Ak ste v skrini objavili oblečenie, ktoré ste aj zabudli, že máte, určite patrí na poslednú kôpku. Pýtajte sa sami seba: Pristane mi to? Je to moja veľkosť? Cítim sa v tom sebaisto? Ak je i len na jednu otázku odpoveď nie, kúsok smeruje na druhú alebo tretiu kôpku.

Rovnako ako pri potravinách aj pri kozmetike je dôležitý dátum spotreby. Veci po záruke by mali putovať do koša. Ak máte veľa kozmetiky, ktorú nepoužívate, skúste ich darovať. Určite sa nájde niekto, kto bude rád za odtieň rúžu, ktorý vám nepristane a zbytočne zaberá miesto

v zásuvke. Možno vám toto veľké vyraďovanie bude na začiatku veľmi divné, ale keď sa zbavíte zbytočností, tak si upracete nielen v dome, ale i v duši.


Môj youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3ttJu06SeAQ

Lookbook profil: http://lookbook.nu/vickievideo

Instagram: @vickievideo

Facebook: @vickievideo

Twitter: @vickievideo

Príspevok nie je sponzorovaný.


bottom of page