top of page

Vickie

Voľnočasová víla a princezná

ČO TO JE DOODLE ART A AKO HO KRESLIŤ


Doodle je rýchla kresba, skicovanie, ktorá sa najčastejšie vytvára nevedome v momente, keď sa zaoberáme niečím iným. Môžeme si pri tom predstavovať niečo známe, napríklad rastlinu, zviera, ale môže to byť aj abstraktný tvar. Doodle robia všetci aj keď si to neuvedomujú. Najčastejšie sú to však študenti na nudných prednáškach v škole, ale videla som aj doodle artistu na recepcii či úrade.

doodle art

Doodluje sa na okraje poznámok, zadné strany zošitov, ba dokonca niekedy aj na stôl. (povedzme si úprimne, kto neskúsil v škole aspoň raz kresliť po stole) Doodling sa rovnako robí aj pri telefonovaní alebo pri hocijakej inej dlhotrvajúcej aktivite, pri ktorej má človek po ruke pero a papier.

čo je doodle

Čo kresliť?

1. Čo vám povie fantázia. Môžu to byť kvety a iné kvetinové motívy, zvieratá, stvorenia, abstraktné tvary, čiary či linky. Na začiatku môžete začať s kreslením jednoduchých tvarov, napríklad kruhov a neskôr si ruka začne kresliť niečo sama. 2. Nebojte sa skúšať a robiť chyby. Doodlovanie nie je o perfektnosti, ale o príjemne strávenom čase a uvoľnení pocitov. Nesnažte sa až moc. Nechajte sa uniesť a niečo z toho vznikne. 3. Ak stále nemôžete vymyslieť nič, popozerajte sa po okolí. Vidíte nejaký zaujímavý tvar alebo vzor? Ak áno, môžete ho obkresliť a skúsiť ho doplniť niečím podľa svojej fantázie.

ako kresliť doodle

Čím kresliť?

Na kreslenie doodle art sú podľa môjho názoru najlepšie tenké fixky s tuhou cca do 5mm. Dajú sa kúpiť v rôznych farbách, takže sa pri tvorbe nemusíte vôbec obmedzovať na čiernobiele obrázky.

stabillo fixky

Ak by ste stále potrebovali pomoc stiahnite si túto šablónu (pravý klik, uložiť obrázok ako) a iba dokreslite detaily :) Prajem veľa zábavy.

zadarmo na tlač

Môj youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3ttJu06SeAQ

Lookbook profil: http://lookbook.nu/vickievideo

Instagram: @vickievideo

Facebook: @vickievideo

Twitter: @vickievideo

Príspevok nie je sponzorovaný.


bottom of page